2020 – Ce repede a trecut !

Acum 7 ani, prin clasa a 7-a, am învățat că 7 minute nu trec nici mai repede, nici mai încet decât sunt măsurate pe ceas. Probabil teoria-i corectă, o fi fost demonstrată de cineva. Totuși, uneori, la sfârșitul unor evenimente sau perioade am impresia că au trecut diferit decât ce-mi arată calendarul sau ceasul. O zi de muncă trece mult mai greu fără clienți și activitate, iar o oră de farmat pe un MMORPG trecea în 15 minute în copilărie.
Spre surprinderea mea, 2020-ul ăsta chinuitor a trecut repede. Doar ieri stăteam izolat la țară privind din fotoliu florile din curte. Mă așteptam ca starea asta generală de ședere să îngreuneze trecerea timpului. Se pare că nu, lumea avut lucruri de făcut și în case și nu s-a simțit așa apăsător timpul.

Am avut și eu tot timpul din lume să fac ce mi-am propus. La început de an nou mi-am dat seama că m-am afundat mai mult în stagnarea asta decât am progresat. Așa că ăsta-i principalul task de urmat în 2021, s-o iau din loc, să iau decizii și să acționez în consecință.

Cât despre relațiile cu oamenii…

Am urmat trendul distanțării sociale.
La începutul anului eram sigur că relația cu oamenii va ține mult și va fi totul ok, ca până atunci. S-a treminat așa cum s-au terminat și multe alte prietenii, pur și simplu, fără certuri și supărări. Au continuat cu relații bune, dar mai îndepărtate.

În 2021 mi-am propus mai multe relații sănătoase cu oamenii ce-mi vor fi prin jur și să scap de relațiile care nu-mi sunt de ajutor, din care nu am de câștigat nimic.

Cu banii n-am stat nici bine, nici rău

Nu am prea avut nevoie de bani până în septembrie când am plecat de acasă pentru că eram acasă la părinți cu cheltuieli 0 și nevoie tot pe acolo. În septembrie, în plină pandemie și stare de alertă, am plecat de acasă doar ca să nu mă mai simt useless stând degeaba.

Încă învăț să gestionez finanțele. Am învățat mai multe în 4 luni decât toți anii până acum despre partea de bani. Principala regulă pe care am aplicat-o a fost „cheltui mai puțin decât produci”, chiar dacă a fost mai greu unoeri. Am avut niște bani de-o parte de câte-o urgență minoră.

Nici productivitatea nu-i de lăudat

Dacă mai înșir multe câte n-au fost în grafic în 2020 îmi dau seama câte am de recuperat în 2021. Am să opresc aici lista asta cu un singur gând.

În 2020 nu am realizat nici pe departe ce mi-am propus și n-am vreo scuză relevantă. Singurul lucru pe care l-am realizat pe sfârșit e că trebuie să fiu mai hotărât și mai să acționez cu mai mult curaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *