Ce merch cumpărați și care-i bugetul?

Ascult artiști, urmăresc canale de youtube sau conturi de insta care au merch. Tricou, șapcă, pantaloni, papuci, ce o fi. De la unii am vrut să cumpăr și eu pentru că apreciez ce fac și ăsta-i un mod de a-i susține.

Ideea articolului ăsta mi-a venit după ce am văzut că Bella Poarch, tiktok-eriță mare tare și-a lansat propria linie de merch. Ba o alpaca, ba numele ei scris (cumva copiat după logo-ul lil rae black). Mie mi se pare inutil. Da, e unul din modurile de a-și monetiza munca online, dar mi se pare inutil. Mi se pare că faima ei o să țină puțin.

O apreciez, face sketch-uri ok-ish, dar n-as cumpăra merch-ul ei.

De ce? Ți-e ție ciudă că are faimă doar pentru ca e frumoasă…

Ba chiar nu. Foarte bine că a putut să facă asta, să se ridice până la nivelul de 7.5M de urmăritori pe instagram. Cred doar că faima ei n-o să dureze mult. A fost construită rapid și se poate să cadă la fel de rapid, dar la cădere e dureros.

Dacă o apreciezi, cumpără-i produsele!

Așa aș face și eu. Dacă pică ce faci cu haina aia cu numele ei?
Uite un exemplu: Ascult subcarpați. Mi-aș cumpăra tricou de la ei, mi-aș fi cumpărat o pereche de papuci de la DanubeFootwear în colaborare cu ei, mi-aș lua un caval de la ei. În cazul ăsta, dacă se destramă Subcarpați (doamne ferește), eu rămân cu merch-ul lor în memoria a ce au făcut, nu pentru că erau la modă.

Se înțelege diferența?

Deci? Care-i treaba cu merch-ul? De la cine merită cumpărat și ce înseamnă, trend sau vreo trăire legată de artist?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *