Ce merch cumpărați și care-i bugetul?

Ascult artiști, urmăresc canale de youtube sau conturi de insta care au merch. Tricou, șapcă, pantaloni, papuci, ce o fi. De la unii am vrut să cumpăr și eu pentru că apreciez ce fac și ăsta-i un mod de a-i susține.

Ideea articolului ăsta mi-a venit după ce am văzut că Bella Poarch, tiktok-eriță mare tare și-a lansat propria linie de merch. Ba o alpaca, ba numele ei scris (cumva copiat după logo-ul lil rae black). Mie mi se pare inutil. Da, e unul din modurile de a-și monetiza munca online, dar mi se pare inutil. Mi se pare că faima ei o să țină puțin.

O apreciez, face sketch-uri ok-ish, dar n-as cumpăra merch-ul ei.

De ce? Ți-e ție ciudă că are faimă doar pentru ca e frumoasă…

Ba chiar nu. Foarte bine că a putut să facă asta, să se ridice până la nivelul de 7.5M de urmăritori pe instagram. Cred doar că faima ei n-o să dureze mult. A fost construită rapid și se poate să cadă la fel de rapid, dar la cădere e dureros.

Dacă o apreciezi, cumpără-i produsele!

Așa aș face și eu. Dacă pică ce faci cu haina aia cu numele ei?
Uite un exemplu: Ascult subcarpați. Mi-aș cumpăra tricou de la ei, mi-aș fi cumpărat o pereche de papuci de la DanubeFootwear în colaborare cu ei, mi-aș lua un caval de la ei. În cazul ăsta, dacă se destramă Subcarpați (doamne ferește), eu rămân cu merch-ul lor în memoria a ce au făcut, nu pentru că erau la modă.

Se înțelege diferența?

Deci? Care-i treaba cu merch-ul? De la cine merită cumpărat și ce înseamnă, trend sau vreo trăire legată de artist?

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *