Chestii care te interesează în primele dăți în al oraș decât acasă

Acum cu facultatea în Cluj, cam știu orașul. La pas, cu mașina, transportul în comun, chestii de interes cetățenesc. În ce urmează o să mă raportez la Cluj ca experiență proprie.

Metode de transport

Ca să ajungi în timp unde ai de ajuns e bine să iei transportul public, dacă nu te bazezi pe mașină sau dacă n-o ai. Ar fi bine să te interesezi dinainte de vreo 2-3 linii cu care să-ți faci treaba în timp, chiar și pe ocolite, dar în timp.

Puncte de interes

Aici mă refer la spital, gară, autogară, o primărie sau mai știu ce, ce ai nevoie. Am zis de spital în caz de urgențe minore care-s tot urgențe, de gări pentru că tre s-ajungi acasă cumva, iar, dacă nu ești cu mașina.

Băi publice

Asta-i mai mult o problemă personală că dacă n-ajung la baie în timp util, fac pe mine. Și oricum e mai ieftin la o baie de asta decât să intri într-un local unde să fii obligat să fac consumație. Nu zic că tre să le cauți pe maps, oricum nu-s acolo, dar dacă vezi una, ține-o minte.

Să știi unde tre s-ajungi

Mă refer la adresă. Chiar și nu foarte exactă. Asta ajută mult și la a-ți găsi linia potrivită la transportul în comun

Mâncarea

Orașele mari sunt pline de cantine, nu toate studențești. Mie mi se pare mai pont la așa ceva decât la un restaurant.

Locuri în care să stai

Peste noapte, evident. Asta în cazul în care se întâmplă ceva neprevăzut. Aici intră hotel, motel, pensiune, prieteni, etc.

Baterie la telefon

Te scapă de majoritatea problemelor. Oricum ai telefonul la tine mai mereu.

Astea-s câteva pe  care le-am obervat eu. Poate mai sunt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *