Despre trafic, mașini și șoferi, observate zi cu zi

Pentru că am adunat mai multe părți ale subiectului n-o să scriu mai multe articole, le pun aici cu liniuță toate ca să fie la un loc

Luminile

Cel mai important și mai eficient mijloc prin care te faci văzut. Mai ales stopurile sunt importante (în oraș).
Am văzut mulți șoferi în ultima perioadă la care nu le merge stopul de pe mijloc, care probabil e cel mai vizibil. Stopurile laterale se văd, dar uneori faptul că își schimba lumina intensitatea nu e suficient ca să observi la timp că cel din față frânează. Asigurați-vă că stopurile funcționează, mai ales cel orizontal din mijlocul haionului/lunetei.

A, și pornește dracu luminile de întâlnire, mai ales seara, mai ales în afară.

Tot cu luminicle, prin Cluj se practică ceața. Luminile de ceață în oraș. Nu-i înțeleg și-i mai înjur uneori. Nu schimbă nimic.

Distanța

Dacă tot nu observi că ăla din față frânează, măcar să fie spațiu suficient de frânare. Distanța nu se păstrează nici pe autostradă și eu am pretenții în oraș. A se ține distanță față de orice, mai ales în rampă, mai ales cu începător în față, mai ales iarna. Dacă nu ții distanța și se scapă cineva în spate ai surpriza sa fii de vină și să rămâi cu tabla îndoită.

Anvelope

Că tot am pomenit de rampă, am văzut azi niște băieți cu niște mașini mai de doamne ajută care au pierdut aderența la plecarea din rampă mică cu asfaltul ud la 3 grade. Amuzant mi s-a părut că unu era cu jante OZ (nu-mi pasă că nu erau originale) și altu cu ceva ce părea bbs (din nou), deci niște pretenții. Mă întreb dacă la drum lung sar de pe drum. Nici eu n-am anvelope michelin sau altceva premium, da nici nu mă dau tare. Anvelopele sunt importante pentru că-s contactul între asfalt și mașină. Singurul, dacă nu atârnă vreun scut/ furtun.

Concluzia și rezolvarea problemelor e simplă în minte mea. Amenzile să fie mai scumpe decât costul rezolvării problemelor. Anvelope ok constă 1000 de lei (nu neapărat noi dacă nu-i de unde). Amenda e 2500. Tabla se îndreatpă cu 500 de lei. Amenda e 1500. Un bec costă 50 de lei. Amenda 500.
Da, îs muist, și eu am tabla frecată și n-am reparat-o de juma de an. Dacă mi-ar da cineva un cec de 1500 de lei în mână parcă o repar data viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *