Echimpament high-end în mâinile utilizatorilor basic

Am observa tendința de a cumpăra echipament high-end care este, până la urmă, folosit pentru niște chestii basic, nicidecum la capacitatea și potența maximă, aia pentru care ai plătit.

Ideea asta mi-a venit când mă uitam la un live de-al lui Marius de la BucharestBikeTraffic. Oamenii îl întrebau niște întrebări stupide uneori. „Ce recomanzi în prețul ăsta?” sau „Cea mai bună bicicletă pentru oraș.„, etc.. Și nu zic că întrebarea e stupidă în sinea ei, dar dorința de a avea cea mai bună bicicletă de oraș, ea fiind la un preț pe care nu prea multă lume și-l permite, mi se pare o prostie. Sunt hater și ăsta e un articol frustrat și scremut despre consumerism, dar dacă mă întorc la ideea de mai sus, nu văd un tânăr de 17-20 de ani (pentru că ăștia întreabă de-a oarba) să se folosească la maxim de o bicicletă de mult mai mulți bani decât își permite.

Aceeași idee se aplică la în mai multe direcții. Vloggeri începători caută cel mai scump echipament pentru că asta folosesc cei care-s de mult pe platformă. Tinerii caută A6, A8, seria 5 și 7, pentru că nu au familie și n-au nevoie de atâta spațiu, dar aici mai sunt două aspecte pe care o să le evit de data asta. Mai sunt exemple, dar nu mi le amintesc.

Chiar și eu fac asta. Zilele trecute mă uitam pentru anvelopă pe spate la bicicletă. Și am ajuns pe emag la niște bucăți de calitate, la preț pe măsură. Mi-am adus singur motive de ce să le iau și brusc mi-am dat seama de ce trebuie schimbate. Mă dau de-a latu’ la curbe strânse și într-o lună și noua anvelopă de pe spate va fi cu sârmele pe afară. Deci nu e nevoie să dau 90 de lei pe o bucată în fiecare lună. Alea de 15lei/bucată sunt mai mult decât suficient pentru ce le folosesc eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *