Lucruri de care n-avem nevoie

Nu o dau în minimalism, deși mie nu-mi sună rău deloc ca stil de viață, dar nu dus la extrem. În fine.

Lucruri de care n-avem nevoie îs telefoanele alea de $1000-$1500 (cam de aici a pornit ideea) pe care le folosim să stăm pe instagram și să ne uităm la netflix (alții youtube că suntem săraci), când un laptop stă pe masă închis de o săptămănă. 

Înainte de Crăciunul lui 2019 mi-am spart telefonul pe care-l aveam. Un Galaxy J7 2016, primit in 2016 de la ai mei. A dus mândru 3 ani din care unul a fost fără sticlă pe butoanele principale (home.back.multitasking). După tragedie am visat la Note 10+. Aș fi putut să mi-l iau pe ăla dar am pus mâna pe ce am in prezent și mi-am dat seama că-i prea mult și ăsta, cu 2 clase mai jos. Galaxy A70. Și ăsta are 6.7’ (acum câțiva ani tabletele aveau 7’), 3 camere pe care nu le știu folosi, 6GB de RAM, de care nu mă folosesc și 128GB stocare de care nu mă folosesc. Uite așa mă ține pe mine bateria 2 zile. A da, baterie de 4500mAh. Mi se pare huge. 

Întrebarea e dacă aveam nevoie de Note10+. NU. Absolut deloc. Nu am nevoie nici măcar de ăsta. Îl folosesc la să deschid un pdf, o știre, un yt și-atât.

La aceeași concluzie am ajuns și cu laptopul actual. Vin de la un asus vai mama lui, de acum 7 ani, și prin 2018 mă opresc la Macbook Air 2015, pe care-l am acum. Am zis că il dau ăsta, iau un Air 2019 că vezi doamne are ecran mai bun, că-i retina, că-i mai ușor. De-amar. După aia mi-am dat seama că n-am nevoie de nimic mai mult decât piticu ăsta care rezistă săracu purtat în rucsac aproape zilnic. Orice laptop aș avea nu-l folosesc la nimic mai mult decât niște texte și un video sau un articol.

Trebuie gândit la ce-l folosești înainte să-l iei și cum o să-și justifice suma dată pe el, indiferent cine-i face reclamă și cât de convingător e. Nu vorbesc numai despre gadgeturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *