Lucruri învățate în 2 ani de facultate

Tocmai am încheiat anul 2 de facultate. De cam două săptămâni de fapt. Stând așa și gândidu-mă la altă lume, mi-am dat seama că stau prost cu materia și că ar trebui să mai învăț. Mi-am mai dat seama că am învățat alte cele care o să mă ajute. O să le scriu mai jos pe rând, deși nu vreau ca articolul ăsta să fie unul de ăla clișeic cum am mai văzut când se vorbea despre de astea. Nu îmi amintesc fiecare lucru acum, dar cum îmi amintesc revin și completez.

Nu mai promit nimic dacă nu-s sigur. N-am pățit doar o dată să nu pot să mă țin de ce am promis. Și nu-i neapărat rău, se întâmplă tuturor, dar când cineva se bazează pe tine parcă-i nasol să-l lași în aer. Mai nasol e să lași munca ta în aer ca să îți ții cuvântul.

Din nou, de mai multe ori mi-am lăsat ce aveam de făcut pe ultima zi. Dacă le făceam din timp dormeam liniștit, nu eram stresat, erau făcute bine, avem și timp liber. Așa nu!

Cu ce am zis mai sus, bate somnul din sens opus. Nu știu voi, dar eu dacă nu dorm destul îs degeaba în lume. Prin liceu eram fresh și cu 4-5 ore de somn. Acum dacă dorm mai puțin de 7-8 ore, văd verde când mă trezesc și în timpul zilei mă lovește o oboseală de aia de mi-e greu capul și-mi tremură picioarele. Deci somnu-i important pentru mine.

Nu sunt un om care are prea multe probleme și nici când am nu-s grave. Bă, sunt unii care orice rahat ar avea se plâng în toate părțile. Colegi de ăștia mai am. Unii. Eu știu, e greu la facultate, de aia nu ajungem toți s-o facem sau s-o terminăm (a nu se înțelege că eu sunt cel mai capabil), dar nu te mai plânge! Ești enervant pentru alții și problema ta rămâne la fel. Și ăstora dacă vrei să le dai o mână de ajutor nu le trebuie, vor doar să aibă cui și cu cine se plânge pe lângă problemă.

Fă chestii! Și probabil asta e cel mai important. Eu nu m-am băgat în prea multe activități și nici n-am fost și nu prea sunt deschis la schimbări. De aia am ajuns să-mi găsesc pasiuni/hobby-uri destul de târziu. Niciodată nu-i târziu, dar când nu-i la momentul potrivit, e târziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *