Muzicile și cântările lui 2020

Black Friday a trecut, de nins a nins; e decembrie și se apropie sărbătorile. În perioada asta sunt la modă story-urile cu rezumatul făcut de spotify pe anul ce-a trecut. Ce artiști, genuri și cântri.. bla bla. Știe toată lumea.

Mai jos o să fie rezumatul anului meu. Cântări, artiști și genuri de anul ăsta. Nu e o listă făcută de spotify, e făcută de mine.

Cum am zis de-a lungul anului de vreo câteva ori, Culese din Cartier s-a ținut constant de timpanul meu. A scos Argatu’ Vol. 5 în ajun de Crăciun 2019 și a mers constant împreună cu Subcarpați. Dar mai bine hai să fac o listă să se înțeleagă ceva, cu tot cu câteva exemple de piese.

Etno & Folclor

Cu toate variațiile aferente, a fost o grămadă.

Underground folclor

Metal

  • Bucovina – nimic în parte. ce apucam și de ce aveam chef.
  • E-an-na – aproape toate piesele
  • Warchant – cea mai cunoscută piesă e Hora, dar nimic în special; ce prindeam

Folclor popular (fără variații)

Articolul ăsta s-a plănuit a fi mai lung, listă de mai multe genuri cu mai multe subliste. Nu merită efortul meu și nici timpul vostru. Nu-i nimic atât de important încât să merite subtitlu separat. 70% din timp am ascultat ce-i mai sus.

Totuși, am mai dat play lui Macanache, Watcher, Phunk B, Omu Gnom, Nane (puțin de tot), Bazooka, Urbanist Session, dacă e vorba de rap-ul românesc.

Metalele le-am lăsat în copilărie, dar, pe lângă cele de mai sus, am pus urechea pe Motionless in White, Kreator, Death, Trooper, Maiden, Eluveitie, Motorhead. Chestii mainstrem.

Rap-ul străin a lipsit cu desăvârșire. Nu ascultam oricum prea mult, dar acum totul e trap. Nu sunt atras, scuze eu.

Cam atât anul ăsta. Sunt curios dacă se schimbă ceva anul viitor.

Update: Pentru că sunt atât de obișnuit, uit să pomenesc de dubstep. Ascult dubstep ca gen principal.

ps: o să urmeze o serie de articole cu lucrurile anului ăsta. de la ghiozdan la pantaloni, ce-am folosit. nu chiar. cine-i interesat să stea p-aproape!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *