Nu aș da burse anul ăsta

În învățământul superios n-aș fi de acord cu nici o bursă anul ăsta. Excepție fac cele sociale. Știu, cei care le-ar merita ar umple frigiderele celor care ar lua decizia asta, dar în rest? Niște economii.

Cunosc o tipă (am o prietenă) care învață de rupe și-și merită bursa. Mai știu niște oameni care au note de bursă de merit (>7.5 în cadrul facultății mele) doar din copiat. Ăștia au notele astea când  examenul se dă pe viu. Acum pot să-mi imaginez niște scenarii cu oameni care învață rămași fără bursă, de exemplu prietena de mai sus, din cauza ăstora ce copiază, având în minte condițiile actuale de examniare.

Ori n-aș da nici o bursă, ori aș da celor care au mai avut și îndeplinesc în continuare condițiile. Dacă aș putea lua decizii, sau dacă cineva ar lua în considerare niște propuneri, chiar și doar spre dezbatere și analiză, n-aș da banii studenților și aș face câte ceva pe lângă casă. Aș pava la loc gropile din curtea facultății, renova niște băi, rezolva găurile din acoperiș, înlocui niște uși de 200 de kile care strivesc studentenții (nu mai zic de studente de 1.50m) sau le-aș pune amortizor țeapăn, niște aer condiționat serios prin săli, niște proiectoare cum se cade. Mă opresc aici, ați înțeles direcția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *