O agendă care pute

Am cumpărat acum 3 luni o agendă Rhodia GoalBook. Sigilată, cu cod de bare, tot tot nou, nu o atinsese nimeni înaintea mea. Am dat 90 de lei pe ea în ipb-ul din iulius Cluj. 

O țin de obicei în rucsac, închisă, cu un pix atașat de ea. O scot o dată la câteva zile dacă am de scris/notat ceva. N-a fost abuzată.

Acum câteva zile când am deschis-o a mirosit într-un hal de nedescris. Pute fix cum pute o oaie plouată, dacă știe sau își poate imagina cineva. Am zis că-i cerneala din stiloul cu care scriam, era cam veche. Am schimbat-o și am spălat și stiloul. La fel azi. 

Mi-am băgat nasul în ea și de fapt ceva de la ea miroase. Habar n-am ce. Am căutat câte ceva pe net dar nimic cu un rezultat concret despre așa ceva. Poate fi lipiciul de pe cotor, toate cernelurile din stilourile și pixruile care au trecut pe aici, pielea de pe copertă. Dracu să le ia.

O să o las o vreme la soare, afară, să o bată vântul. Dacă nu-i nici un rezultat, încerc cu alcool sau ceva sau îi dau drumul că nu stau să-i suport mirosul.