Obligatoriu dreapta

Banda cu obligatoriu dreapta sau „muie la fraierii care stau la coadă” e banda 1 tot timpul, banda pe care cei grăbiți o iau în fața coloanei sau a tramvaiului. Văd scenariul ăsta zilnic pe drumul spre muncă. Mereu pe banda 1 e cineva care merge înainte.

Am fost destul de prost dispus într-o dimineață încât să nu-l las pe grăbitul dimineții să meargă înainte și așa au făcut și cei din spatele meu. Pentru cine e interesat, vorbesc de intersecția dintre Garibaldi și Splaiul Independeței din CJ-N.. I-aș îndoi pe fraieri cu tigaia mea dacă aș ști sigur că mâine o schimb.

Mai sunt și vatmani pe care-i văd cu câtă poftă ar împinge un audi, bmw sau vreo rablă de peugeot în bordură, dar își dau seama repede că ar trebui să rămână la constatări și lumea are de ajuns la serviciu.

Pe lângă situația asta, în minunatul Cluuj mai e și banda de înainte si la dreapta pe care cineva așteaptă să meargă înainte și vine un prost și cu mâna înfiptă în mijlocul volanului ca să anunțe că vrea să facă dreapta. Nu fi prost, chiar dacă ar fi putut sta pe a 2-a ca să meargă înainte, că oricum e coadă după ce virezi!

Nfine.. observații de zi cu zi. Fără d-astea ne-ar fi plictisitoare naveta, fără nervi, frustrare sau câte-o tablă îndoită de care să râdem înainte de cafeaua de la muncă.

Comments

  1. In primul paragraf am crezut ca vorbesti de Bucuresti, unde se stie ca toti soferii sunt „speciali”. E trist ca se intampla in mod normal si in Cluj, unde m-as fi asteptat ca oamenii sa fie mai civilizati.

    1. N-am auzit multe bune despre traficul Bucureștean.
      Oricum, nicăieri nu-i bine 100%. Fiecare pădure cu uscăturile proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *