Sunt mândru de Zalău

Doar că nu. Să începem acum ca să terminăm repede, să fie simplu.

M-a învățat mama că dacă n-am nimic bun de zis să nu zic nimic. N-am nimic bun de zis despre situația în care a ajuns satul ăsta, Zalău, dar totuși cred că-i de zis ceva pentru binele meu și-a ăstora de mi-s apropiați.

Zalăul e plin de proști, că altfel n-am cum să-i numesc. Știam asta și înainte, din alte situații, dar acum se vede procentul mare de idioți. Pe unii îi apără Dumnezeu, pe alții nu-i omoră o simplă răceală, alții se simt constrânși de o bucată de filtru de aer pe față, li se taie libertatea, fută-i Irod!

În general orașele mici rămân cu ciuma, în cazul de față covid, pentru că cine are o viziune mai măreață asupra propriei vieți o ia din loc, nu rămâne în sătuc (a nu se generaliza la toata populația). Ăștia de rămân, atâta pot, atât îi duce capu. Tot ăștia-s ăia de nu poartă măști și nu iau distanță.

Dacă nu crezi în covid sau te supără botnița, am niște chestii să-ți zic.

Dragă credincios extremist, știi tu că Dumnezeu te apără, dar nu te teleportează acasă din market atunci când e vreun infectat prin preajmă. Te apără pentru că ți-a dat creier, nu trei rânduri, dar ai, și poți să gândești cu capul ăla: țin dinstanța, port masca, e pentru binele meu.

Dragă sceptic antibotnițar, te simți constrâns, dreptul la libertate ți-e luat și nu poți să respiri liber aerul plin de noxe și praf de pe străzi, știu… Mai ești și guraliv pe internet. Trist. Dar hei, am o soluție. Vin eu cu câțiva prieteni, vă luăm și vă ducem în pădure. Vă leg cu câte o lesă țeapănă de niște copaci. Acolo nu-i spațiu public, sunteți liberi să nu purtați mască. Când trece covidu tot eu vin și vă iau de acolo. Vă aduc sicriele cu fundiță de premiant la categoria „prost”.
A, și dacă vă infectați, aș propune să vă țină spitalele în niște cutii de plastic mari, uneva în spate, că tot vine iarna. Nu pentru ajutor, puiule, ci ca să nu infectați pe alții. Nu pupați ATI, pa!

Dragi Zălăuani și alți români, io atâta zic. Nu mai fiț idioți. Ședeți dracu acasă și mereți tăt câte unu la cumpărături cu măscuță pe bot (unii e mai frumoși cu mască decât fără:eu). O mai dura sau nu, nu știu, da hai să trăim să vedem.

Alte propuneri/pareri pe subiect sunt bine primite.

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *