Te aperi și brusc ești agresor

În incidentul cu Bianca Adam s-au întors lucrurile pe dos și agresorul a devenit victimă, spunând că l-a dat cu spray paralizant în uăchi.

Pe aici, pe plaiuri strămoșești, ai putea să te alegi cu un mic dosar penal dacă te aperi de vechii daci liberi care sunt mai agresivi. În miezul zilei, nici măcar noaptea. Nu poți purta un spray paralizant/baston telescopic/electroșoc fără să dai de dracu dacă te găsește poliția cu ele la tine. Dacă porți cuțit, ai dat de mama dracului. Cuțit, la modul să poți tăia un măr, nu cuțitaș de scos jegul de sub unghii. Dacă vrei să te aperi cu un cuțit, în situația de a fi tâlhărit, poți ori s-o mierlești de mâna agresorului, cu cuțitul tău, ori să ai niște acte în plus pe persoană fizică ce îți dau dreptul la ceva răcoare. Măcar teoretică.

Port și eu niște mizerii la mine, doar așa să fie când am nevoie de ele în activitatea mea. Nu ca să le folosesc în vreun scop nasol. Mai repet? Nu ca să fac ceva necurat cu ele. Și-acum listă.

laternă. o lanteră varta mică cu 2xAA. cam 30 de lumeni. pentru străzi cu lumină puțină sau deloc. o folosesc în special ca să mă uit stânga-dreapta printre blocuri când merg acasă și sunt pe bicicletă. chiar dacă am far de 400 de lumeni pe ghidon, vede doar înainte.

briceag. doar ca să am când e nevoie să tai o cutie, o hârtie, o sfoară, să curăț un măr, etc. e un opinel nr.8. aș fi putut alege un opinel mai mic. dar ăsta e arpoape de un mora basic și parcă n-aș purta un cuțit cu lamă fixă prin oraș.

un laser. doar așa. ca să mă joc cu mâțele prin oraș și să supăr niște ochi dacă e cazul. niciodată în casele oamenilor sau spre avioane!

Mai port ochelari de soare, o brichetă, o monedă de 100 de lei. Dar astea nu au treabă cu siguranța și apărarea.